ТЕМА ДАНА

ПОУЗДАН ПОМОЋНИК У ОЧУВАЊУ НАШЕГ ЗДРАВЉА Да ли сте некада чули старије особе како кажу да морају попити сок од целера, јер их мучи жгаравица....

ИЗДВАЈАМО ЗА ВАС

ВЕСТИ

Још један састанак, овај пут успешан

0
Данас у 11 сати у Министарству пољопривреде је одржан састанак произвођача млека са ресорном министарком Јеленом Танасковић.  Удружење произвођача млека Шумадије и Поморавља је...

ПРЕТПЛАТА

Smiley face Поштовани читаоци, уколико се још нисте претплатили на ревију „Добро јутро” позивамо Вас да нам се прикључите и постанете део наше породице.
Позовите нас на број

069/11 54 004

или нам пишите на мејл

dobrojutro.redakcija @gmail.com

СРБИЈА:

ЧАСОПИС:
Полугодишња 1.260 динара
Годишња 2.520 динара
Примерак 210 динара.

ПОРТАЛ:
Електронска годишња 1.260 динара

ИНОСТРАНСТВО:
Примерак 4 евра.

JЕДНОМ ГОДИШЊЕ БЕСПЛАТНИ МАЛИ ОГЛАС

Пошаљите текст огласа до 20 речи, а ми ћемо објавити Ваш оглас у трајању од 30 дана.

ИЗДВАЈАМО

100 jela Srbije
RZV ZSV
20 knjiga

ПИТАЊА ЧИТАЛАЦА

Читам редовно вашу ревију да ли ми можете одговорити када је време за орање и унос стајњака и минералних ђубрива? Јесен или пролеће?

Одговара: Светлана Мујановић

Чим се са њива и из башта уклоне сви плодови јесени, земљиште би ваљало обрадити и припремити за нову вегетацију.

Прочитај више...

То је најбоље учинити у октобру. Али, прво треба урадити његову биохемијску анализу.Када је анализа готова, унесу се, у складу с препоруком стручњака, стајњак и минерална ђубрива и земљиште узоре. Оре се на дубину од 35 до 40 центиметара и земља преврне, а бразда, како то паори кажу, остави отворена, да би се накупило што више влаге за наредну производњу, и да би мразеви измрвили грудве и уништили мноштво штеточина и семе корова. Уколико се с овим послом закасни, боље је да се уради и у новембру, него никако. Овако припремљена парцела у пролеће се не оре - довољна је фина, предсетвена припрема.