Насловна ТЕМЕ ЖИВОТ И љуто и слатко, а уз све иде

И љуто и слатко, а уз све иде

234

Они су млади, амбициозни, са врло занимљивим занимањима. Она истраивачки новинар он археолог који ради у ИТ индустрији, а заједно су, јер им је тога фалило, осмислили љуте сосеве, и врло добро им иде.

  • Ми смо из Београда и 2018. каа је прича кренула, фалило нам је тих љутих сосева, необичних – прича новинарка, док Аца, археолог посматра са стране и тек- тек се укључи, чисто да напомене да у сезони имају и љуте паприке.
  • У току сезоне имамо и микс љутих паприка, наравно и каролину ону најљућу – од тих папричица настају сосеви и љути мед и џемови.
  •  Имамо и јачих и слабијих сосева. Сваки је добар уз нешто, као што је овај са ананасом за пилетину, ћуретину или рибу. Геко зелени сос најбоље се слаже са наћосима за грицкање или уз бурито, фајерант је средње јачине и идеалан је за пицу. А ови баш љути се праве од истих паприка, само је један од црвене, други од смеђе паприке и имају разлличите укусе. Они су најљући јер садрже и најљућу паприку каролину рипер и идеално иду уз месо – осим сосева, новинарка препоручује љути џем од шљиве и љути мед одличан уз чај.
  • Поред сосева ту су и љути џемови. Љути џем од шљива је пикантан и иде уз нешто роловано, уз сланину, чак и уз сир, док љути мед можете користити приликом кувања или ставити у чај, иде и уз сир – рекла је за Добро јутро испред бренда Смокин хот.

Текст и фото: Зорица Драгојевић