Насловна ТЕМЕ ЖИВОТ Медена пита

Медена пита

643

Медена пита се на нашим просторима једе још од времена наших прабака и бака и нема куће у којој се она није месила.
Некога она веже за празнике, некога само на стара безбрижна времена и једноставност ондашњих колача, јер када погледате састојке ове пите, видећете да их све имате у кући и да се можете одмах бацити на припрему.

Коре

  • 3 јајета
  • 300 г кристал шећера
  • 10 г соде бикарбоне
  • 10 г прашка за пециво
  • 100 г меда
  • 5 кашика уља
  • 2 дцл млека
  • 500 г брашна

Фил

  • 1,5 л млека
  • 300 г шећера
  • 300 г брашна
  • 250 г маслаца

Припрема:
Јаја, шећер, соду и прашак за пециво сјединити и измешати варјачом.
Додати мед и 5 кашика уља, млеко и брашно. Све добро умесити и поделити на четири дела. Оставити да одстоји 10 минута. Одстајале
јуфке пре развлачења добро премесити. Сто посути брашном и развући танке коре. Сваку пећи посебно на пек папиру 10 минута на 1800Ц. Карамелизовати 300 г кристал шећера. Када се скроз истопи, додати 1 литар млека.
Посебно измешати 300 г брашна и ½ литре млека. Додати у карамелизовано прокувано млеко. Кувати док се не згусне и оставити да се охлади. У охлађено додати 250 г маслаца. Нафиловати хладне коре. Можете је прелити глазуром од чоколаде. Пре служења оставити да одстоји један дан.

Књига „100 јела Србије“ – кувар за све генерације, како за почетнике, тако и за врсне куваре и куварице. Жеља нам је да вас подсетимо и да сачувамо од заборава наша традиционална, народна јела и мирисе домаћих кухиња.

Пред вама је књига „100 јела Србије“ и прилика да је купите себи или поклоните драгим људима за предстојеће празнике. Цена књиге је 949 рсд и сада је можете добити директно на вашу адресу и платити поузећем. Књига је одштампана на квалитетном папиру и има 232 стране, димензија 210х210 мм, прошивена и са тврдим корицама да можемо да је користимо сваки дан и много дана.

Позовите нас на телефон 069 11 54 004

и поручите кувар по цени  949 рсд + ПТТ трошкови