Насловна ТЕМЕ ЖИВОТ Прасетина бајадера

Прасетина бајадера

129

У овој нашој Србији готово је незамисливо да неко није пробао прасетину, јагњетину или јаретину с ражња. Свакако нас је привукао мирис овог укусног печења. Али, не мора да буде печено на ражњу. Можемо и сами да га припремимо и сервирамо на другачији начин. Као колач у коцке. И тако добијемо бајадеру.

Потребно је:

  • прасетина
  • со
  • уље

Припрема:

Прасетину осолити и ставити у тепсију с мало уља и воде. Затворити пек папиром и одгоре увити у алу фолију. Пећи 4 сата на 1700Ц. Испечено месо раскостити и поређати у тепсију тако да кожура буде доле. Покрити фолијом и притиснути нечим тешким пар сати, најбоље преко ноћи. Сећи у комаде налик на бајадеру.

Књига „100 јела Србије“ – кувар за све генерације, како за почетнике, тако и за врсне куваре и куварице. Жеља нам је да вас подсетимо и да сачувамо од заборава наша традиционална, народна јела и мирисе домаћих кухиња.

Пред вама је књига „100 јела Србије“ и прилика да је купите себи или поклоните драгим људима за предстојеће празнике. Цена књиге је 949 рсд и сада је можете добити директно на вашу адресу и платити поузећем. Књига је одштампана на квалитетном папиру и има 232 стране, димензија 210х210 мм, прошивена и са тврдим корицама да можемо да је користимо сваки дан и много дана.