Насловна НОВИ БРОЈ Ускоро нови број Доброг јутра

Ускоро нови број Доброг јутра

9108

Настављамо с причом о стотину јела Србије, овога пута водимо вас кроз причу о сармицама од виновог лишћа, вечну свађу око тога да ли су укусније гомбоце или кнедле са шљивама, и како изгледа хељдопита. О воћарској сезони и о томе да ли ће година ипак бити успешна пише др Зоран Кесеровић. На питање како клима утиче на приносе кад је јагодасто воће у питању одговара др Александар Лепосавић, а др Жарко Илин анализира производњу грашка у Србији. Пишемо о кивију, кајсијама и природним заменама за стајњак, одговарамо на питање колико је воде потребно паприци и како се борити против пламењаче парадајза и фитоплазме у винограду. Ивањско цвеће у народној традицији наша је тема, а како лече далматински мелеми из Баната можете пронаћи на страницама нашег магазина. Сазнаћете много о важности и квалитету биљних уља, али и о новим биопрепаратима који замењују хемијске пестициде. Шта је стрпљење, научићете из приче узгајивача кактуса, који је 32 године чекао на цвет.