Специјалитета од дивљачи има много. А сваки ловац и домаћица која спрема јела од дивљачи има неки свој. Најважније је да месо добро измаринирате, како бисте ублажили укус и мирис дивљачи. Све остало је ствар укуса и расположења.
Потребно је:
- зец
- 150 мл белог вина
- 100 мл соја соса
- 50 мл уља
- 1 велика главица црног лука
- 7 ченова белог лука
- 1 кашичица мајчине душице
- 1 кашичица оригана
- бибер
- 2 кашике млевене паприке
- 2 кашике брашна
- со
- 2 дцл пива
- 50 г маслаца
Припрема:
Зеца добро опрати. Исећи на комаде. Лук очистити и исећи на округле кришке.
Равномерно распоредити по дну дубоког плеха. Месо добро посолити са свих страна
и ставити на подлогу од лука. Бели лук ољуштити и исећи на пола. Врхом ножа у месу направити отворе и ставити комаде белог лука. У посуду сипати вино и пиво. Додати уље и соја сос. Зачинити мајчином душицом, ориганом, бибером. Ставити брашно и млевену паприку и добро промешати.
Месо прелити готовом маринадом. Плех увити у фолију и оставити неколико сати у фрижидеру да се добро охлади. Након тога загрејати пећницу на 200°Ц и ставити да се
пече. Кад почне да ври, смањити пећницу на 170°Ц. Пећи око 2 сата. Након тога скинути
фолију и премазати месо путером. Вратити у пећницу да се пече још 20 минута. У току тог времена прелити га још 2-3 пута преосталом маринадом. Сервирати топло.