Насловна ДОБРО ЈУТРО ЧАСОПИС Бобове пихтије за крстовданску трпезу

Бобове пихтије за крстовданску трпезу

241

Ове пихтије се праве од боба, биљке из породице махунарки, по укусу најсличније пасуљу. То је традиционално српско јело које полако пада у заборав. У Поморављу су бобове пихтије неизбежна храна на посној славској трпези. Ако славите славу у време поста, постите или једноставно желите да их испробате, ево одличног рецепта за припрему боба..

Потребно је:

  • ½ кг очишћеног боба
  • 2 ловорова листа
  • 2 кашичице соли
  • 5 ченова белог лука
  • 70 мл уља
  • ½ кашичице млевене паприке

Припрема:
Боб добро опрати, па потопити у хладну воду и ставити да стоји 6 сати. Водити рачуна о томе да боб све време буде у води. Преручити у суд за кување, ставити 2 ловорова листа и 2 кашичице соли. Кувати 2 сата на лаганој ватри. Повремено мешати и скидати пену која се ствара. Када боб буде куван, извадити ловорово лишће, оцедити воду па испасирати боб (можете и штапним миксером, у блендеру или у посуди за пасирање). Иситњен бели лук додати у пасиран боб, разлити у тањире и оставити да се охлади и стегне. Пре служења прелити уљем, посути са 1/2 кашичице млевене паприке и исећи на коцке.

Књига „100 јела Србије“ – кувар за све генерације, како за почетнике, тако и за врсне куваре и куварице. Жеља нам је да вас подсетимо и да сачувамо од заборава наша традиционална, народна јела и мирисе домаћих кухиња.

Пред вама је књига „100 јела Србије“ и прилика да је купите себи или поклоните драгим људима за предстојеће празнике. Цена књиге је 949 рсд и сада је можете добити директно на вашу адресу и платити поузећем. 
Књига је одштампана на квалитетном папиру и има 232 стране, димензија 210х210 мм, прошивена и са тврдим корицама да можемо да је користимо сваки дан и много дана.

Позовите нас и поручите кувар
на телефон 069 11 54 004