Свежа или димљена царска ребра (царско месо) јесу она с којих није скинута сланина. Богато, масно месо с костима или без њих, идеално је како за дуго кување, тако и за дуго и споро печење на ниским температурама.
Потребно је:
- ребра
- со, бибер
- уље
- кајмак
Припрема:
Царска ребра расећи ножем, али не до краја. Добро посолити и побиберити. Ставити у науљену тепсију. Сипати мало воде да покрије дно. Покрити прво пек папиром, а затим добро замотати у алу фолију. Пећи око 3 сата на температури од 2000Ц. Сервирати царска ребра на кромпир, а одгоре по жељи прелити соком од моче и кечапа и ставити куглу кајмака.
100 ЈЕЛА СРБИЈЕ
Књига „100 јела Србије“ – кувар за све генерације, како за почетнике, тако и за врсне куваре и куварице. Жеља нам је да вас подсетимо и да сачувамо од заборава наша традиционална, народна јела и мирисе домаћих кухиња.
Пред вама је књига „100 јела Србије“ и прилика да је купите себи или поклоните драгим људима за предстојеће празнике. Цена књиге је 949 рсд и сада је можете добити директно на вашу адресу и платити поузећем. Књига је одштампана на квалитетном папиру и има 232 стране, димензија 210х210 мм, прошивена и са тврдим корицама да можемо да је користимо сваки дан и много дана.
dobrojutro.redakcija@gmail.com
Позовите нас на телефон 069 11 54 004
и поручите кувар по цени 949 рсд + ПТТ трошкови