У пекари „Топ Пек“ у Башкој Тополи, која постоји већ девет година, Шандор Кишкарољ из Бајше пече хлеб на старински начин, без било каквих адитива. Своје деликатесе продаје и у Суботици, а однедавно и у Новом Саду.
– Ватру у нашој зиданој пећи ложимо дрветом од сушене тополе – каже Шандор. – Правимо десетак врста хлеба, већином од интегралних зрна, једино немамо полубели хлеб јер га праве сви остали. Сада печемо око 300 килограма хлеба дневно, а наш капацитет је око 500 килограма на дан, тако да желимо да отворимо још две продавнице у Новом Саду.
Осим пекаре, у Бачкој Тополи имају и један ресторан. Идеја је једноставна: када се заврши печење неколико тура хлеба, крушна пећ још неколико сати остаје фантастично загрејана. Ту, у глиненим посудама из Злакуса, кувају и пеку разне ђаконије као што су пасуљ, сарма, буткице или телетина испод сача.