Насловна ТЕМЕ ЖИВОТ Лења пита с јабукама

Лења пита с јабукама

279

Лења пита је омиљена и добро позната посластица. Две коре између којих је воће. Најчешће је то јабука,  а могу се користити и вишње, боровнице, шљиве… Рецепата за овај старински колач има много и сваки је прави. Може бити и мрсна и посна, једно је сигурно, лења пита с јабукама најављује мирисом долазак јесени и зиме.

Потребно је:

  • 600 г брашна
  • 250 г масти (може маслац или маргарин)
  • 250 г шећера
  • 1 кг наренданих јабука
  • 3 јајета
  • 1 прашак за пециво
  • 5 г цимета

Припрема:

Умутити маст, шећер и јаја. Додати брашно и прашак за пециво и све добро умесити. Тесто би требало да буде мекше, да се не лепи за руке. Поделити на два дела. Први део развити и ставити у тепсију. На њега ставити нарендане јабуке, посути шећером и циметом, по жељи. Преко јабука ставити другу кору, избоцкати виљушком и пећи пола сата на 180°Ц, док колач не порумени.

Foto: shutterstock

Књига „100 јела Србије“ – кувар за све генерације, како за почетнике, тако и за врсне куваре и куварице. Жеља нам је да вас подсетимо и да сачувамо од заборава наша традиционална, народна јела и мирисе домаћих кухиња.

Пред вама је књига „100 јела Србије“ и прилика да је купите себи или поклоните драгим људима за предстојеће празнике. Цена књиге је 949 рсд и сада је можете добити директно на вашу адресу и платити поузећем. Књига је одштампана на квалитетном папиру и има 232 стране, димензија 210х210 мм, прошивена и са тврдим корицама да можемо да је користимо сваки дан и много дана.

Позовите нас на телефон 069 11 54 004

и поручите кувар по цени  949 рсд + ПТТ трошкови