Вино и ракија су симбол хедонизма и префињености, а то добро зна и Драган Дробњак из Беочина који се већ 35 година бави овим послом. Ипак, да би оплеменио и употпунио производњу Драган је у понуду уврстио и ликер од лаванде, чији је рецепт купио у Италији.
-Ликер од лаванде сам почео да производим пре 9 година. Био сам у дестилерији у Италији и тамо сам га пробао. Толико ми се допао да сам купио рецепт. Као подлога за ликер иде ракија од јабуке, с тим да се процес производње потпуно разликује од ораховаче или медоваче. Наиме, у овом случају се у јабуковачу додаје цвет лаванде, мед и још по нешто, те се све пече заједно на одређеној температури. Љуби помало имају предрасуде, али се изненаде када пробају – прича Драган и истиче да на годишњем нивоу произведе око 200 литара.
Фото и текст: Љиљана Миловановић