Насловна ТЕМЕ ПОВРЋЕ Радови у повртњаку

Радови у повртњаку

219
  • У новембру у повртњацима заклоњеним од ветра има још салате, ендивије, празилука, кеља пупчара, броколија, касног карфиола, кинеског зеља, келерабе, беле и жуте репе, зимске црне роткве, ротквица, спанаћа, блитве, матовилца, коморача и рена. Пре него што падне снег извадите преосталу цвеклу, шаргарепу, першун, целер и паштрнак па замрзните или спремите у трап, подрум или одговарајуће спремиште за зиму. Повртари верни купусњачама још увек беру раштан, зимски купус и кељ.
  • Леје из којих нема више шта да се бере ваља искрчити, покупити биљне остатке и ако су здрави однети у компостарник. У случају да је поврће било болесно све треба скупити на гомилу која ће се, када се све изнесе из баште, спалити.
  • Може се растурити органско ђубриво, а може и минерално без азота или с малим процентом овог елемента, дубоко преашовити и оставити да се у њима скупља резерва зимске влаге.