Насловна ТЕМЕ ВОЋЕ Ратлук по рецепту из 1936. године

Ратлук по рецепту из 1936. године

1751

Кека ратлук је направљен по рецептури из 1936. Ратлук се кува, ручно меси и прави и излива у калупе. Зашто смо дошли до идеје да баш буде са малином? Зато што је малина српски бренд и користимо малину сорте виламет директно из Ариља. Стављамо лиофилизовану малину. Процес лиофилизације иде тако што се малина смрзне на температури од -50 до -60 степени, суши се, што значи да се извлачи влага вакуумом у комори. Када је из ње извучена сва вода, остаје сува материја коју ми стављамо у ратлук.

Његов рок трајања је годину дана и увек упозоримо потрошаче да га не стављају у фрижидер како се не би стегао јер је ручно прављен. Купују га и људи који су алергични на глутен јер га исперу и поједу тај меки унутрашњи део. Нема вештачких боја и арома и одличан је слаткиш током поста.

Текст: З.Д.