Насловна ТЕМЕ ЖИВОТ Време је  за чај

Време је  за чај

221
herbal tea in cups on a white background

После зиме, колико год да је блага била, најчешће смо уморни, исцрпљени, често раздражљиви и нерасположени. Да бисте овог пролећа прескочили традиционални синдром «пролећног умора», крајње је време да испробате биљне мешавине и тинктуре. Расположени и очишћени од накупљених токсина у организму, с осмехом ћете ускочити у пролећно расположење, препуно боја и сунца.

Док маштамо о пролећу које је на дохват руке, почетак фебруара је право време да завиримо у себе и почнемо са спремањем организма. Зато је прави тренутак да уврстите у свој дневни план неке здраве навике, како бисте спречили осећај умора у пролеће. Постоји једноставан начин да избегнемо да нам накупљени отрови, паразити и вируси покваре планове. Довољне су нам биљне тинктуре и неколико врста природних чајева. Организам ће се активирати и сам урадити оно најбоље.

Нежан зачин за сваки залогај

И сад, када смо спремни и насмејани да закорачимо у доба зеленила и боја, нећемо се одрећи омиљеног напитка, већ ћемо открити како да у њему уживамо још више. У величанственом свету укуса познато је комбиновање хране и вина, или хране и других алкохолних пића. И тако, овој одабраној дружини придружио се и чај. Чај у комбинацији с храном служи као коректор укуса или једноставно зачин, који јелу може дати бољи или лошији укус, што зависи од укуса онога ко у том јелу ужива. Истина је да ће некоме такав укус бити пријатан, а некоме неће. Дакле, не постоји правило. Покушајте да уз омиљену шољицу чаја поједете и оброк који ће се одлично слагати. Пробаћемо да вам заголицамо непца.

Бели чај познат јр по лакоћи, нежности, благе и свиленкасте ароме и као такав идеалан је да се комбинује са салатом и поврћем које није пуно зачињено, како би његов слаткаст укус дошао до изражаја. Наравно, по жељи можете осладити с мало меда. Оно што би свакако требало пробати с овим чајем јесу морски плодови, тиквице, краставац. Ипак, комбинација с месом и воћем не би истакла тај слаткасто-нежан ефекат белог чаја и имали бисте утиасак као да пијете обичну воду.

You need to be logged in to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us