Насловна ТЕМЕ ВОЋЕ Складишта под будним оком повртара

Складишта под будним оком повртара

1732
Foto Pixabay

Дужина очувања појединих врста поврћа различита је и зависи највише од врсте и услова складиштења.

Чак и у идеалним условима за чување, плодови стајањем губе и на квалитету и на квантитету, кваре се и морају се чешће прегледати и избацивати

Поврће, које није продато или прерађено, јесенас је извађено или побрано и одложено на чување. Велики произвођачи чувају га у хладњачама, а мањи у траповима, шупама и сличним складиштима.

Чак и у идеалним условима за чување, плодови стајањем губе и на квалитету и на квантитету. Због тога трапове, али и друга складишта треба чешће прегледати, избацивати труле плодове или оне са знацима болести, а сумњиве извадити и одмах употребити. Такође, морају се контролисати услови у којима се овакве залихе чувају.

Наставак текста можете прочитати у штампаном издању магазина „Добро јутро“ или ако сте наш претплатник. За више информација, погледајте секцију „Претплата“