Млинци су тестенина која се често користи у Војводини. Праве се од пшеничног брашна, воде и јаја. Замешено тесто се оклагијом развуче што тање, на 1 мм дебљине. Сече се на траке димензија 10×20 цм, ређа у плех и суши у рерни. Аутентични млинци су они који се суше на плотни шпорета на дрва, тада добију симпатичне црне туфнице с обе стране.
Млинци се најчешће спремају са ћуретином или пилетином, али и самостално – обаре се и прелију уљем, односно, машћу од печења. Домаћи млинци су неупоредиво лепши и квалитетнији од куповних и веома лако и брзо се праве.
Потребно је:
- 250 г ћурећег филеа
- 150 г млинаца
- 2 кашике неутралне павлаке
- 1 дцл бујона од поврћа
- качкаваљ
Припрема:
Ћуретину исећи на коцкице и продинстати у тигању на мало уља. Сипати бујон и неутралну павлаку. Кувати око 5 минута и додати грубо изломљене млинце. Све заједно кувати још 5 минута. По жељи зачинити. Пресути у ватросталну посуду и нарендати качкаваљ у дебљем слоју. Запећи у пећници око 7 минута да се сви састојци повежу. Служити топло уз парадајз салату или другу сезонску.
100 ЈЕЛА СРБИЈЕ
Књига „100 јела Србије“ – кувар за све генерације, како за почетнике, тако и за врсне куваре и куварице. Жеља нам је да вас подсетимо и да сачувамо од заборава наша традиционална, народна јела и мирисе домаћих кухиња.
Пред вама је књига „100 јела Србије“ и прилика да је купите себи или поклоните драгим људима за предстојеће празнике. Цена књиге је 949 рсд и сада је можете добити директно на вашу адресу и платити поузећем. Књига је одштампана на квалитетном папиру и има 232 стране, димензија 210х210 мм, прошивена и са тврдим корицама да можемо да је користимо сваки дан и много дана.
dobrojutro.redakcija@gmail.com
Позовите нас на телефон 069 11 54 004
и поручите кувар по цени 949 рсд + ПТТ трошкови