Насловна ТЕМЕ ЖИВОТ Направите сами песто сос

Направите сами песто сос

358

Потребно је:

  • 1 веза свежег босиљка
  • 1 или 2 чена белог лука
  • трећина шоље пињола
  • пола шоље ситно ренданог пармезана или купљен изрендан
  • екстра девичанско маслиново уље
  • 1 лимун

Припрема:

Ољуштите бели лук, можете и да га изгњечите, или исечете на комаде како би се лакше сјединио са осталим састојцима у блендеру.  

Убаците лук у блендер, додајте свеже листове босиока и мало соли, па укључите блендер на спорију брзину.

Додајте пињоле и поново укључите блендер на кратко, на споријој брзини, па додајте пола пармезана, који сте претходно изрендали.

Додајте мало маслиновог уља. Потребно вам је таман толико да сос постане компактан.

Додајте остатак пармезана, па додајте со и бибер по укусу.

Уколико желите можете додати и сок од лимуна, по укусу.