Насловна ТЕМЕ ПОВРЋЕ Радови у повртњаку

Радови у повртњаку

279

И у данима одмора за баштоване нема ленствовања. Треба направити план сетве повртарских врста за читаву вегетацију, којим редом ћете сејати, које поврће ће ићи на коју леју, која врста ће коју заменити у другој сетви…

Поправљају се старе или припремају нове топле леје.

У другој половини месеца може да се почне и са сетвом раног поврћа, које ћете расађивати у грејане пластенике.

Због благих зима негрејани пластеници су пуни и током зиме. У њима се гаје црни лук, салата, спанаћ, ротквице, кромпир за „младо“, целер, карфиол, шаргарепа. За сваку сигурност треба припремити и агротекстил како би се поврће, чим метеоролози најаве ниске температуре, благовремено заштитило.

Требало би да се прегледа ускладиштено поврће, да се избаци натруло, а коренови и кртоле које су га окруживали, чак и без видљивих симптома трулежи, издвоје са стране како би се што пре потрошили.