Con Te Apple Spirit направљен је од сорти јабука јонаголд, ајдаред, златни и црвени делишес, и одлежавао је две и по године у храстовим бурићима.
У популарном дорћолском бару Леила, у четвртак увече, једна нова, млада дестилерија из Београда, Con Te Distillery промовисала је свој први и за сада једини производ, Te Apple Spirit. У питању је јединствени воћни бренди направљен по узору на француски калвадос, дакле пиће које није класична јабуковача, већ дестилат јабуковог вина одлежао у храстовим бурићима две и по године.
За дестилат су коришћене јабуке четири сорте: ајдаред, јонаголд и златни и црвени делишес, све из српских воћњака. Јабуково вино и потоња дестилација изведени су традиционалним поступцима. Apple Spirit служи се у чаши за коњак, са ширим отвором на врху, а идеално се слаже са старијим сиревима јачих арома, маслинама, јелима од дивљачи или говедине, воћем и са сладоледом од чоколаде или ораха.
Овај јединствени српски калвадос већ је нашао своје место у педесетак винотека, ресторана, барова и хотела у Београду, а после супер журке у Леили и тај круг ће се, извесно, повећати.
Извор: Вино & фино