Насловна НОВИ БРОЈ Ускоро октобарски број Доброг јутра

Ускоро октобарски број Доброг јутра

516

У новом броју нашег и вашег магазина о јабуци која осваја наша и страна тржишта, врстама садница и начинима заштите пише професор др Зоран Кесеровић. Гастрохеритолог Тамара Огњевић плете занимљиву причу о начину исхране наших предака у средњем веку, пореклу сарме, баклаве и оклагије. Професoр др Жарко Илин анализира припрему земљишта за наредну сетву и објашњава зашто повртари и даље радије сеју на отвореном. О томе како изгледа пластеничка производња говори нам повртар из Почековине Владан Баточанин, а ту су и сталне рубрике о гљивама, мала школа пчеларства, и нови серијал о житарицама у исхрани. О мирису тамјанике прича Мића Минић, један од првих виноградара који је ову сорту вратио на велику винску сцену, а причамо и о „спорој храни“ и лековитом биљу. О томе како је стекао титулу „Master of Wine“ прича Оскар Маурер, а како изгледа прерада грожђа у божанско пиће говори Ивана Шијачки Мајороши.