Насловна ТЕМЕ ВОЋЕ Београдски економиста – малинар у Драгачеву

Београдски економиста – малинар у Драгачеву

140

Пише: Биљана Ненковић

Београђанин Никола Драганић, са завршеним економским факултетом и две више школе, заљубљеник је у своје малињаке на обронцима Јелице и данас живи у Гучи. Ради у суду у Чачку, а слободно време проводи у воћњацима, цеди сокове од малине и будимке и гаји препелице и прави инкубаторе за њих. Многи ће олако рећи – благо њему, успео је преко ноћи, али Никола каже да је та „ноћ“ код њега трајала двадесет година.

Одрастао је и школовао се у Београду, члан је Менсе, активно је тренирао бокс, атлетику и фудбал… Први новац зарадио је још као дванаестогодишњак, када је са дедом продавао воће и поврће на пијаци у београдском насељу Браће Јерковић. У 19. години почео је да гаји препелице за себе, јер су му доктори тада због малокрвности препоручивали препеличја јаја.

Улагао све што је зарадио

– Може се рећи да ми је лепо ишло у животу до пред крај 2009. године. Тада је фирма у Београду у којој сам радио банкротирала, лекари су мами дијагностиковали тешку болест, а крајем децембра исте године изгорела нам је кућа с целокупном имовином. Страдала је и фарма препелица. Преко ноћи, остао сам без ичега – испричао нам је Никола Драганић.

Додаје да је многима деловало сулудо, али одлучио је да се пресели у родно село своје супруге, с тада једногодишњим сином. Почетак је био мукотрпан.

You need to login to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us