TEMA DANA

IZDVAJAMO ZA VAS

VESTI

Sve što ste hteli da znate o ruralnom turizmu

0
Srbija je na polju seoskog turizma u poslednjih 20 godina značajna napredovala po obimu i po kvalitetu, kazao je na ekspert za turizam Branko...

Konkurs za dodelu sredstava za podizanje novih ribnjaka

0
Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivedu i šumarstvo raspisao je konkurs koji je otvoren do 24. maja, za dodelu bespovratnih sredstava za podizanje novih i...

PRETPLATA

Smiley face Poštovani čitaoci, ukoliko se još niste pretplatili na reviju „Dobro jutro” pozivamo Vas da nam se priključite i postanete deo naše porodice.
Pozovite nas na broj

069/11 54 004

ili nam pišite na mejl

dobrojutro.redakcija @gmail.com

SRBIJA:

ČASOPIS:
Polugodišnja 1.260 dinara
Godišnja 2.520 dinara
Primerak 210 dinara.

PORTAL:
Elektronska godišnja 1.260 dinara

INOSTRANSTVO:
Primerak 4 evra.

JEDNOM GODIŠNJE BESPLATNI MALI OGLAS

Pošaljite tekst oglasa do 20 reči, a mi ćemo objaviti Vaš oglas u trajanju od 30 dana.

IZDVAJAMO

100 jela Srbije

PITANJA ČITALACA

Čitam redovno vašu reviju da li mi možete odgovoriti kada je vreme za oranje i unos stajnjaka i mineralnih đubriva? Jesen ili proleće?

Odgovara: Svetlana Mujanović

Čim se sa njiva i iz bašta uklone svi plodovi jeseni, zemljište bi valjalo obraditi i pripremiti za novu vegetaciju.

Pročitaj više...

To je najbolje učiniti u oktobru. Ali, prvo treba uraditi njegovu biohemijsku analizu.Kada je analiza gotova, unesu se, u skladu s preporukom stručnjaka, stajnjak i mineralna đubriva i zemljište uzore. Ore se na dubinu od 35 do 40 centimetara i zemlja prevrne, a brazda, kako to paori kažu, ostavi otvorena, da bi se nakupilo što više vlage za narednu proizvodnju, i da bi mrazevi izmrvili grudve i uništili mnoštvo štetočina i seme korova. Ukoliko se s ovim poslom zakasni, bolje je da se uradi i u novembru, nego nikako. Ovako pripremljena parcela u proleće se ne ore - dovoljna je fina, predsetvena priprema.