ДР ВУК РАДОЈЕВИЋ: У фокусу млади пољопривредници
ПРИПРЕМА ЗЕМЉИШТА ЗА НОВУ СЕЗОНУ: Опасни пролећни мразеви
ОБИЧАЈИ: Трке коња, у част Светог Теодора
Календар брања лековитих биљака, сазнајте када се шта бере
ЧИМ СЕ ЗЕМЉИШТЕ МАЛО ЗАГРЕЈЕ, ПОЧИЊЕ САДЊА КРОМПИРА: Пет Целзијуса – знак за старт
ПРОЛЕЋНИ РАДОВИ У ВОЋЊАКУ: Чиста обрада земљишта
АУТОХТОНА ЛОЗА ПРКОСИ УВОЗНИМ СОРТАМА ГРОЖЂА: Прокупац поново осваја наше винограде
„ПАСТАИ“ ТЕСТЕНИНЕ ИЗ СРЕМСКЕ КАМЕНИЦЕ ИМАЈУ СВОЈЕ КУПЦЕ: Здрав оброк на столу за три минута
НОВЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ ЗА НАПРЕДАК ГОВЕДАРСКИХ ФАРМИ: Боља храна за више млека
НОВА СОРТА ШЉИВЕ СТИЖЕ У СРПСКЕ ВОЋЊАКЕ: Чачанска лана отпорна на шарку
НАШ РЕПОРТЕР НА ГАЗДИНСТВУ ЂУКИЋ У ГОСПОЂИНЦИМА: Лук одавно није сиротињско поврће
МАЛА ШКОЛА ПЧЕЛАРСТВА ДОБРОГ ЈУТРА (17): Значај првог пролећног прегледа кошница
ЛЕПОТА ЖИВОТА НА СРПСКИ НАЧИН: Свака ракија бира своју закуску
КОСОВСКИ БОЖУРИ ПОНИКЛИ ИСПОД КУЧАЈСКИХ ПЛАНИНА: Самоникли симбол романсе, части и – Косова
КАКО УСПЕТИ У СРБИЈИ: Овсени колачићи као бренд
КАДА СЕ УДРУЖЕ НАУКА И ПРАКСА: Производња без орања и „вештака“
ИСХРАНА И ЛЕЧЕЊЕ НИСУ ЈЕДИНЕ КОРИСТИ ОД ПЕЧУРАКА: Гљиве и као алат и сировина
КАКО ЗАУСТАВИТИ НАЈЕЗДУ ЗЕМЉИШНИХ ИНСЕКАТА: Гранулама на напаснике
ЗА ЗДРАВ ЗАЛОГАЈ НЕ ТРЕБА НИ БАШТА: Садите јагоде и у пукотинама
БАШТЕ ПОД КРОВОМ ЗА ВЕЋУ ЗАРАДУ И НОВА РАДНА МЕСТА (3): Дезинфекција пластеника без агресивне хемије
Мирисно вам и срећно било пролеће
АРОНИЈА НА РУДНИКУ РАЂА – КАПСУЛЕ: Супек лек из природне апотеке
Кинеска урма непресушни извор Ц витамина
ПОВРЋЕ И ЗАЧИНСКО БИЉЕ МОЖЕ БИТИ УКРАС СВАКОГ БАЛКОНА У иришку баштицу по семе и расад за терасу
У мартовском броју „Доброг јутра“ о развоју војвођанске пољопривреде и о начинима на које Покрајинска влада помаже овом важном привредном сектору, разговарали смо са покрајинским секретаром за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вуком Радојевићем.
На питање хоће ли ова топла и сува зима нашкодити пољопривредним производима, кад је најбољи тренутак да се крене у њиву, башту, воћњак или виноград, питања су која муче новајлије у пољопривредној производњи, одговор смо потражили код професора др Жарка Илина, са Департмана за ратарство и повртарство, и професора др Зорана Кесеровића са Департмана за воћарство, виноградарство, хортикултуру и пејзажну архитектуру Пољопривредног факултета Универзитета у Новом Саду. На питања како се гаји аронија, и исплати ли се производња необичних врста, попут кинеске урме, одговор можете потражити у последњем броју нашег магазина. Међу темама издвајају се питања како гајити житарице без орања, и треба ли кренути с орезивањем, а ту је и календар скупљања лековитог биља. О „анђелима“ – овсеним колачићима, причају њихови творци, брачни пар Чалија, Пастаи тестенине полако освајају домаће продавнице, а енолог Никола Биорчевић ради на упаривању ракије с храном. У новом броју можете читати и наставак прича о необичним гљивама, прочитати још један час у Малој школи пчеларства и научити још једну лекцију о начинима подизања пластеника.